Raman micro-spectroscopy: Applications in the Earth Sciences

Dátum/Idő:
2014/03/31
14:00-16:00

Helyszín:
ELTE TTK Déli tömb, 00-524 (Mauritz-terem)


Alumnusok és Hallgatók!

Prof. Lutz Nasdala, a Bécsi Egyetem Ásványtani és Krisztallográfiai Intézetének vezetője „Raman micro-spectroscopy: Applications in the Earth Sciences” címmel tart tudományos előadást 2014. március 31-én, az ELTE Lágymányosi Campusán. Az előadás nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A Raman-mikrospektroszkópia mára a sztenderd anyagvizsgálati módszerek közé került. Köszönhető ez annak, hogy a módszer roncsolásmentes és gyors kémiai azonosítást tesz lehetővé akár mikroszkopikus méretben és minta-előkészítés nélkül is. A Föld ásványainak vizsgálatára ideális módszer, hiszen a sokféle környezetben előforduló, egymástól gyakran nem elválaszthatóan összenőtt fázisok vizsgálatával máshogy nem megszerezhető információhoz juthatunk azonosításukkal, illetve egyes fizikai tulajdonságaik (rendezettség, feszültség stb.) megismerésével.

Az előadót arra kértük, hogy az ásványokon, drágaköveken és azok szintetikus megfelelőin végzett kutatásainak legújabb eredményeit mutassa be, hogy a már itthon is elérhető módszert a lehetséges alkalmazások széles körén keresztül hozza közelebb a földtudományi, anyagtudományi és vegyész közönség számára.

A meghívó letölthető a
https://googledrive.com/host/0B9zJSIgT4aEaelNWZ2x0UGRXT3M/Nasdala_lecture.pdf
címről.

Időpont: 2014. március 31. 14:00
Helyszín: ELTE TTK Déli tömb, 00.524 Mauritz-terem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C.)

Térkép betöltése...

Vélemény?

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.